onsdag 9 mars 2011

Så gott som riktig fläskpannkaka!

Jag glömde fota innan jag hunnit äta upp min mat, tur att maken äter långsammare än mig så jag hann ta en bild på hans halvätna mat !

Jag har testat lchf-fläskpannakaka från Airams blogg tidigare, den innehåller bla ost och keso förutom ägg och grädde. Den blir riktigt god men den här som jag fick tips om på familjeliv.se är ännu bättre, dessutom billigare! Och maken tyckte att den här smakade bättre än vanlig fläskpannkaka och jag håller nog med! Till serverade jag en nykokt lättsockrad lingonsylt. Jag ska göra sylt med sukrin någon gång också men hade inte tillräckligt mycket hemma idag. Så här gjorde jag till två portioner:

2 paket bacon
4 ägg
1 dl grädde
1 msk fiberhusk

Smörj en ugnsform, skär bacon i bitar och lägg ner i formen. Sätt in formen i 200 grader varm ugn och stek till lagom färg. Blanda ägg, grädde och fiberhusk och slå över baconformen. Grädda tills pannkakan ser klar ut, ca 15-20 minuter.

5 kommentarer:

  1. Helt suverän!! Tack för receptet! <3<3

    SvaraRadera
  2. Vad i hela friden är fiberhusk?

    SvaraRadera
  3. Fiberhusk är malda skal av psylliumfrön, brukar finnas i hyllan med glutenfritt.

    SvaraRadera
  4. Jag minns inte riktigt vilken form jag använde... Tror det var en glasform, ca 15*20 cm.

    SvaraRadera