Till min coleslaw river jag en liten morot, mest för färgen, och vitkål som jag blandar med lämplig mängd creme fraiche, dijonsenap och majonnäs. Kryddar med lite salt och grovmalen svartpeppar. Jag är kinkig när det kommer till majonnäs, jag avskyr all svensk majonnäs. Jag har inte hittat det ultimata receptet än för att göra själv så just nu är det Hellmans som gäller. Tyvärr finns den inte att köpa i alla affärer så jag hamstrar när jag hittar den. Men jag letar efter ett recept på god majonnäs.
onsdag 2 mars 2011
Hamburgare
Till min coleslaw river jag en liten morot, mest för färgen, och vitkål som jag blandar med lämplig mängd creme fraiche, dijonsenap och majonnäs. Kryddar med lite salt och grovmalen svartpeppar. Jag är kinkig när det kommer till majonnäs, jag avskyr all svensk majonnäs. Jag har inte hittat det ultimata receptet än för att göra själv så just nu är det Hellmans som gäller. Tyvärr finns den inte att köpa i alla affärer så jag hamstrar när jag hittar den. Men jag letar efter ett recept på god majonnäs.
Etiketter:
coleslaw,
hamburgare
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej igen :) Tänkte bara tipsa om ett recept på majonäs som jag gillar! Smakar inte alls som köpt men eftersom du ändå inte gillar det så :)
SvaraRaderaAlla ingredienser ska vara rumstempererade.
Vispa 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap, salt och peppar. Häll sedan försiktigt i ca 2 dl neutral olja (till önskad konsistens), droppa i pressad citron efter smak! Ska egentligen vara vinäger men det kan inte jag äta när jag ska bli av med candida så jag provade med citron och tyckte det blev godare! :)
Tack för tipset! Ska testa nästa gång jag ska göra egen majonnäs!
SvaraRadera