onsdag 16 mars 2011

Lax

Ugnsstekt lax hamnade på middagsbordet idag. Jag är inte så bra på att laga fisk och oftast blir det lax när vi äter fisk. Jag har några olika recept jag alternerar mellan. Om någon har ett bra tips så tar jag gärna emot det!

Idag stekte jag laxfiléerna i ugnen, kryddade med citronpeppar och chili. Maken fick potatismos till och jag åt rå broccoli med citron- och rapsoljedressing. Som sås till detta serverar jag gärna aioli. En ICA-butik i vår stad säljer en egengjord aioli som är så vansinnigt god. Nu hade jag inte varit i den butiken och handlat så det var bara att ställa sig och vispa ihop egen majonnäs. Jag tänkte att det skulle vara lätt att göra majonnäs med stavmixern, men det blev bara vatten... det var bara att börja om från början, för hand denna gången. Jag ska skriva ett särskilt inlägg om majonnäsen senare.

Såsen består av majonnäs, sambal oelek och lite vitlökspulver. Enkelt och gott.

2 kommentarer:

  1. Jag brukar lägga laxen i smörsmord form, hacka lite gul lök och skiva några tomater och bre över laxen, krydda med vitlökspeppar och sen häller jag på massor av grädde och låter det bli klart i ugnen. Serveras med kokt blomkål eller annat man gillar till. Går ju även att servera med potatis eller ris för de som inte LCHF:ar. :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Det var något helt nytt, ska testas framöver!

    SvaraRadera