onsdag 2 mars 2011

Hamburgare

Idag blev det hemgjorda hamburgare med coleslaw till middag, uppskattat av hela familjen. Jag lagar nästan aldrig mat från recept. Mina hamburgare gjorde jag på ca 500 g nötfärs som blandades med 2 ägg och ca ½ dl grädde och kryddor (salt,vitpeppar och grillkrydda) formades till burgare och stektes i smör. På min hamburgare är det bacon, cheddarost (kanske inte bästa valet...), majonnäs, sallad och tomat. På sidan om en klick hamburgerdressing (kavlis) och en klutt bbq-sås. Jag borde kanske göra egen hamburgerdressing men det får bli en annan gång.

Till min coleslaw river jag en liten morot, mest för färgen, och vitkål som jag blandar med lämplig mängd creme fraiche, dijonsenap och majonnäs. Kryddar med lite salt och grovmalen svartpeppar. Jag är kinkig när det kommer till majonnäs, jag avskyr all svensk majonnäs. Jag har inte hittat det ultimata receptet än för att göra själv så just nu är det Hellmans som gäller. Tyvärr finns den inte att köpa i alla affärer så jag hamstrar när jag hittar den. Men jag letar efter ett recept på god majonnäs.

2 kommentarer:

  1. Hej igen :) Tänkte bara tipsa om ett recept på majonäs som jag gillar! Smakar inte alls som köpt men eftersom du ändå inte gillar det så :)
    Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
    Vispa 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap, salt och peppar. Häll sedan försiktigt i ca 2 dl neutral olja (till önskad konsistens), droppa i pressad citron efter smak! Ska egentligen vara vinäger men det kan inte jag äta när jag ska bli av med candida så jag provade med citron och tyckte det blev godare! :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Ska testa nästa gång jag ska göra egen majonnäs!

    SvaraRadera