fredag 22 april 2011

Mozzarellabiffar

Jag har länge tänkt testa att göra mozarellabiffar, receptet hittade på Matplatsen.se. I veckan gjorde jag slag i saken och de var väldigt goda. Jag serverade med rå blomkål, men en sallad skulle vara gott till.

ca 3 port (6 st biffar)

600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i

sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning

Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma 6 st biffar. Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)

2 kommentarer:

  1. Skall bli kul att följa din blogg!

    SvaraRadera
  2. Tack, kul med någon som ger sig tillkänna! Jag kikar in hos dig också!

    SvaraRadera