Jag har länge tänkt testa att göra mozarellabiffar, receptet hittade på Matplatsen.se. I veckan gjorde jag slag i saken och de var väldigt goda. Jag serverade med rå blomkål, men en sallad skulle vara gott till.
600 g blandfärs
1 förp mozzarella i bit
1/2 kruka färsk basilika
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt & svartpeppar
smör att steka i
sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
1/2 köttbuljongtärning
Blanda färs, ägg, grädde, strimlad basilika, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber. Salta & peppra. Forma 6 st biffar. Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)
Skall bli kul att följa din blogg!
SvaraRaderaTack, kul med någon som ger sig tillkänna! Jag kikar in hos dig också!
SvaraRadera