torsdag 11 augusti 2011

Lax i ugn

En snabblagad laxrätt i ugn som passar mycket bra till pasta om man äter det! Jag åt ett kokt ägg till medan maken smaskade i sig en ordentlig hög spagetti till. Jag skulle egentligen vilja servera detta med bred tagliatelle eller färska lasagneplattor men vi har varit dåliga på att handla och planera maten på sistone så då får man ta det som finns hemma. Alternativt för kolhydratsätarna är att dela laxen i tärningar och varva lax och sås med lasagneplattor innan det åker in i ugnen så får man en underbar lasagne.

4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
2 msk hummerfond
2 nävar färskriven parmesan (ca 100 g)
dill
citronpeppar (Kockens)
vitpeppar, svartpeppar och ev. salt

Lägg laxen i en form, krydda med lite salt och citronpeppar. Rör ihop creme fraiche med hummerfond och kryddor och rör i osten. Bred blandningen  över laxen och gratinera tills laxen är färdig och rätten fått fin färg.

1 kommentar:

  1. Jag glömde ju att lägga till den här bloggen i favoriter men nu är det gjort=) Nu fattas BARA att laga till nåt av recepten!

    SvaraRadera