onsdag 23 november 2011

Kanellängd

Inspirerad av lussebullarna och Mariannes recept på kanellängd som inte var med i tidningen Hälsa fast den borde ha varit det ville jag testa att göra en kanellängd. Jag ändrade lussebullsreceptet lite.

 4 ägg
3 msk sukrin + ev lite stevia
100 g smält smör
1 dl grädde
1 rågad dl kokosnötsmjöl
3 msk bake Pro
1 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat (hade inget bakpulver
1 tsk kardemumma

Vispa ägg och sötning, blanda i smör och grädde. Blanda det torra för sig och blanda sedan allt och låt svälla en stund. Jag kletade ut degen på en bit plastfolie, pudrade över lite sukrin melis, stevia och kanel och hyvlade sedan över smör. Med hjälp av folien rullade jag ihop en rulle och lade över på bakplåtspapper. Jag klippte jack i rullen som jag sedan förde åt var sitt håll för ett flätmönster (vilket inte riktigt höll sig vid gräddningen). Jag gräddade i 175 grader i ca 20 minuter. Mycket gott om man är sugen på kanelbulle! Även sockerråttan till make godkände detta. Jag tror längden blir godare imorgon dessutom, det brukar mina bakverk vara. Nästa gång blir det nog bullar i formar istället.

3 kommentarer:

  1. Bullar är ju verkligen sånt som jag kan sakna nu när jag äter LCHF. Bullar är både mättande och fikaväntliga. Perfekt med en LCHF-variant. Och kanelbullar/längder är ju så gott.

    SvaraRadera
  2. Jo, bullar är faktiskt något jag saknar ibland så dessa är ju bra att ta till någon gång ibland! Smakar riktigt gott och när man inte ätit riktiga bullar på länge smakar dessa i stort sett likadant.

    SvaraRadera
  3. Som vanligt blir jag huungriiig då jag läser din fina blogg=) Bullar rules!

    /Frida

    SvaraRadera