måndag 10 februari 2014

Fisk med krämig äggsås och bacon

Jag lagar inte fisk så ofta, försöker göra det en gång i veckan men lyckas inte alltid med det. Nu kan man köpa torskfiléer i portionsbitar som laxen säljs i så man slipper de lite trista torskblocken. Ofta är det bra pris på dessa på min mataffär så ett paket åker ofta ner i korgen när jag handlar. Torsken brukar jag ofta ugnsbaka och serverar för det mesta med en majonnäsbaserad sås. Den här gången blev jag sugen på äggsås som tillbehör och jag använde hokifilé.

Hokifiléer lades i ugnsform och saltades och pepprades, på med några klickar smör och sedan in i ugnen på ca 175 grader tills fisken är vit och fast.

Till såsen kokade jag ner nån deciliter grädde kryddad med salt och peppar, redde av med ca 100 g färskost och kokade en liten stund. Fyra ägg mjukkokades, hackades (i äggskäraren) och rördes ner i såsen. Jag stekte också ett paket bacon som jag tärnade och strödde över fisken och såsen vid servering. Detta blir så gott och gör faktiskt hela rätten, prova om du inte redan gjort det! Jag serverade broccoli till.


1 kommentar:

  1. Hej! Jag äter LCHF ibland, och då blir det absolut mer fisk än i vanliga fall. Tack för det här tipset och trevlig helg!

    SvaraRadera