lördag 4 februari 2012

Morotstårta


Mitt favoritrecept omvandlat till lchf-vänlig variant!

2½ dl rapsolja
½ dl sukrin + stevia efter smak
2-4 dl rivna morötter
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk muskot
1 tsk kanel
hackade valnötter¨
1½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
1 dl pofiber

Topping:
50 g smält smör
200 g philadelphiaost
Florsukrin + stevia efter smak
2 krm vaniljpulver
Rivet skal och saft av citron

Vispa ihop olja och sötningsmedel, vispa i äggen och rör i  morötterna. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner det i oljesmeten. Häll i en pofiberbröad form och grädda i 200 grader tills den är torr, ca 30-45 minuter beroende på ugnen.. Stälp upp kakan och låt den kallna. Vispa ihop ingredienserna till toppingen och bred över kakan när den kallnat.

3 kommentarer:

  1. Ooh vilket härligt recept! Ska genast testas :)

    SvaraRadera
  2. Åh den såg ju riktigt god ut! Är den värd att testa? :)

    SvaraRadera
  3. Jag tycker ju den är god! Konsistensen är ju inte exakt som vanlig morotskaka och den är inte lika söt men det är ju nästan inga lchf-bakverk. Sötningen kan man ju själv anpassa efter vad man tycker är gott. För mig som i stort sett aldrig äter vanliga bakverk eller efterrätter med socker och vetemjöl är det värt att testa allt som verkar gott! Vet man med sig att man hellre äter äkta bakverk och efterrätter med socker och vetemjöl ibland kanske man inte ska göra sig besväret att baka lchf.

    SvaraRadera