måndag 6 februari 2012

Fyllda pastarullar i tomatsås

Mmm, så gott detta var! Även resten av familjen instämde i detta! Det har börjat florera ett lchf-pastarecept på nätet nu så jag testade att göra en sats. Jag skar pastan i små lasagneplattor som jag fyllde med sånt jag hade i kylen. Jag har inga exakta mått på fyllningen tyvärr.

Pastan:
4 ägg
1,25 dl färskost
4 msk fiberhusk

Vispa ihop ägg och färskost, tillsätt fiberhusk och häll ut på bakpapper. Låt svälla en stund och lägg sedan över ett till bakpapper och kavla ut degen tunt. Grädda i 150 grader ugn i cirka 10 minuter, låt båda bakpapperen vara kvar under gräddningen. Skär i lämplig form när den kallnat.

Fyllning:
300-400 g rökt skinka
riven smakrik ost (västerbottensost t.ex.)
200-300 g färskost (jag hade mascarpone och Philadelphia)
salt och peppar
En skvätt grädde eller creme fraiche

Blanda allt och klicka på plattor av pastadeg, rulla ihop och lägg i en form. Blandningen ska inte rinna ut. Slå över en tomatsås och strö över riven ost och gratinera tills osten fått fin färg. Till tomatsåsen fräste jag en liten gul lök och en klyfta vitlök i smör, hällde på en tetra krossade tomater, lite vatten och tomatpuré. Kryddade med salt, svartpeppar, oregano, basilika och lite sukrin och lät puttra ihop en stund.

3 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott! Har sett pastareceptet men inte provat ännu.. Blir det gott och schysst konsistens på den?
    Härliga recept och fin sida :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren! Det är så roligt att få kommentarer! Jag tycker det blir gott, kanske lite torrare konsistens än riktig pasta men jag har kanske kört pastan för länge i ugnen. Jag tror det blir bättre om man fördelar smeten på två plåtar så pastan blir tunnare, min blev lite tjock! Jag har även provat göra lasagne och det blev riktigt bra det också!

    SvaraRadera
  3. Kanske skulle prova den pastan nån dag ändå.. trevlig blogg!

    SvaraRadera